Teremtse meg az ideális otthoni környezetet, böngésszen cikkeink között!

Miért tartsunk otthon elektromos radiátort?

2019/01/09. -

Magyarországon az időjárási viszonyok miatt késő ősztől kora tavaszig, folyamatosan gondoskodni kell a fűtésről. Számos fűtórendszer közül válogathatunk. Néhányan, a vidéki kistelepüléseken még fával fűtenek, a legnépszerűbb pedig a gázzal működő konvektorok és radiátorok használata, de egyre több ingatlanban választanak valamilyen elektromos fűtőrendszert, például padlófűtést, infrapanelt, vagy elektromos konvektort. De előfordulhatnak olyan esetek, amikor szükség van az elektromos radiátorokra is.

Egy elektromos radiátor nagy segítséget jelent vészhelyzet esetén!

Mikor érdemes elektromos radiátort vásárolni?

Elektromos radiátort érdemes otthon tartani, hiszen akár nyáron is lehet olyan szélsőséges az időjárás, ami miatt bizony fűteni kell. Előfordulhat, hogy napokon keresztül esik az eső és 10 fok alá csökken a hőmérséklet. Ilyenkor átmeneti ideig a zuhanyzás előtt érdemes a fürdőszobában beizzítani az elektromos radiátort.
Kialakulhatnak olyan kellemetlen élethelyzetek, amelyek miatt helyettesítenünk kell a legtöbbet használt fűtőrendszerünket. Például egy katasztrófa miatt megszüntethetik a gázellátást.

Ha van hétvégi házunk, akkor is jól jöhet ez a kiegészítő fűtőberendezés. Az elektromos radiátort használhatjuk olyan hétvégi házakban is, ahol nincs lehetőség más típusú fűtőberendezések kiépítésére.

Hogyan jellemezhetjük az elektromos radiátorokat?

Az elektromos radiátor többnyire a kis méretű fűtőtestek közé tartozik, általában 7-9 egymástól jól elkülöníthető tagból áll. A hőfokszabályozónak köszönhetően egyszerűen kezelhető és eltérő hőmérsékletre állítható, így kiváló eredményeket érhetünk el vele akár télen a rendkívüli hidegben, vagy hűvösebb nyári napon is. Ezen kívül egy villanófény egyértelműen mutatja azt, hogy működik-e az elektromos radiátor. Persze ma már energiatakarékos termékeket gyártanak, így nem kell a túlzott áram fogyasztás miatt sem aggódnunk. Fontos, hogy éjszaka is nyugodtan fűthetünk az elektromos radiátorral, hiszen a hőbiztosíték garantálja a biztonságos használatot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonmelege.blog.hu/api/trackback/id/tr7314550814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása