Teremtse meg az ideális otthoni környezetet, böngésszen cikkeink között!

Miért érdemes kutyahámot választani?

2021/06/15. -

A kutyával rendelkező gazdik véleménye megoszlik a nyakörvvel és a hámmal kapcsolatban, de igazából mind a két tábornak valahol igaza van, mert mind a kettőnek meg vannak a maga előnyei és hátrányai. A kutya fajtája és jelleme is meghatározza, hogy ki melyiket választja. A cikkünkben most adunk néhány támpontot, amelyek segítenek eldönteni, hogy a hám vagy a nyakörv lesz-e a legideálisabb kis kedvencünk számára.

A kutyahámnak számtalan előnye van.

Eredjünk kicsit a hámok nyomába...

H,Y és X típusú hámok állnak a gazdik rendelkezésére, amelyek között vannak Norvég, belépős és biztonsági hámok is. A hám óriási előnye, hogyha megfeszül a póráz, nagyobb védelmet nyújt, tehát lényegesen kisebb az esélye valamilyen sérülésnek. A hám felülete jócskán nagyobb, így könnyebben eloszlik az eb testén. Fontos, hogy minőségi hámot válasszunk, ellenkező esetben megeshet, hogy rosszul illeszkedik, ezzel pedig gátolja a szabad mozgást, valamint ízületi problémákat is okozhat a későbbiekben, esetleg izomsérülést. A kutyáknál a mellső lábak a legsérülékenyebbek. 

Sokan úgy vélik, hogy a kutya azért húz minket séta közben, mert hámot visel, ugyanis a nyakörvben kevésbé teszi ezt meg, mivel kényelmetlen a számára, de ez a megállapítás tévhit.

Milyen anyagból legyen a hám?

A kutyahám pántjai jellemzően nylonból készülnek, amelyet egy puha anyag segítségével alápárnáznak. A pántokat általában fémgyűrűk segítségével kapcsolják össze. A hámot műanyag csattokkal lehet rögzíteni, amiből lehet egy vagy akár több is. 

Egyes kutyák bőre meglehetősen érzékeny lehet és a hám irritálhatja a szőrzetüket vagy a bőrüket. Ebben az esetben a lehető legpuhább anyagból készült típusút válasszunk, ami legyen minden részén alápárnázva, illetve a pántokat se gyűrűk kapcsolják össze, hanem inkább olyat vegyünk, ami már eleve össze van varrva.

A kutya biztonságának az érdekében javasolt a hámot folyamatosan ellenőrizni, hogy nem-e keletkezett rajta sérülés. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonmelege.blog.hu/api/trackback/id/tr2516594002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása