Teremtse meg az ideális otthoni környezetet, böngésszen cikkeink között!

Miért jók a led fénycsövek?

2022/10/03. -

A led igazoltan több fényt biztosít a hagyományos izzókkal szemben. A led-ek fényhasznosítása kiváló, ráadásul irányított fényekről beszélünk. A led lámpatestek óriási előnye, hogy energiatakarékosak és a fény kibocsátást nem a fémszál felmelegedésével érik el, e ledeknél elektronok szabadulnak fel, ezáltal hőveszteség sem léphet fel. A másik fontos előnye a ledeknek, hogy hosszú az élettartamuk, míg a hagyományos izzók 1000 üzemórát bírnak, addig a ledek meghaladhatják akár a 3-5 ezer órát is, a led fénycsövek pedig a 30 ezret is.

A led fénycsövek energiatakarékosak.

A fénycsövek átlagosan 1W fogyasztás mellett, 50 lumen fényáramot bocsájtanak ki. A led fényforrások nem tartalmaznak higanyt, tehát a környezetre nézve sem ártalmasak és nem kell őket veszélyes hulladék gyanánt kezelni. A ledeknek nem árt a gyakori fel-, illetve lekapcsolás, arról nem beszélve, hogy a led fénycsövek vibrálást, villogást sem produkálnak. A led fénycsövek megfizethető áron szerezhetőek be, hőtermelésük minimális, hozzájuk érve sem égethetjük meg magunkat.

Milyen színhőmérsékletben szerezhetőek be a led fénycsövek?

Ma már többféle színhőmérsékletben állnak a rendelkezésünkre fénycsövek, létezik melegfehér és hidegfehér is. A melegfehér, ahogy az a nevében is benne van, sárgásabb fényt ad, ami melegebbnek tűnik, a hidegebb ezzel ellentétben kékes-fehéres színben világít. Ezen kívül olyan fénycsöveket is vásárolhatunk, amelyek színes fényt bocsájtanak ki. A ledek rejtett beltéri háttérvilágításként is működhetnek, de kiválóak hangulatvilágítás szempontjából is. A reklámiparban figyelemfelkeltés céljából is alkalmazzák a ledeket. Kültéri utak megvilágítására is nagyon hasznos a led.

A t8 fénycsövek remek alternatívát kínálnak, ráadásul különféle hosszúságban szerezhetőek be. A t8 fénycső tökéletesen illeszkedik a régi neoncsövek armatúráiba. A t8 fénycsövek olyan helyeken alkalmazhatóak elsősorban, ahol fontos a jelentősebb mértékű fényerő, ideálisnak bizonyul tehát szobákban, intézményekben, irodákban, garázsokban és folyosókon is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonmelege.blog.hu/api/trackback/id/tr7717945764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása