Teremtse meg az ideális otthoni környezetet, böngésszen cikkeink között!

160x200 matrac a legjobb választás ár-fekvőfelület arányban

2016/04/07. -

Nemrégiben szembesültem azzal a ténnyel, hogy matracunk elhasználódott, és az alvás sem volt már olyan pihentető a kifeküdt részek kényelmetlenségei miatt. Közös kupaktanács után el is dőlt, hogy új matracot kell vennünk. Az elhasználódott matracunk 140x200-as méretű volt, ez két személy számára nem a legideálisabb,  főleg hogy én szeretek elterülni az ágyon. Ezért aztán az új matrac kérdés, újabb kérdéseket hozott.

Mivel a 140-es szélesség kizárt volt, maradt két választásunk, a 180x200, vagy a 160x200 matrac méret. Én nagyon hajlottam a 180-as méret iránt, mondván, hogy lesz hely, akár keresztbe is feküdni az ágyon. Azonban hosszas, beszélgetés és súlyozás után végül kiegyeztünk, hogy számunkra a 160x200 matrac megfelelő lesz.

Miért döntöttünk ez a méret mellett?

ideális 160x200 matracA 140-es szélességnél voltak területi viszályok, de nem akkorák, hogy a plusz 20cm ne tudná megoldani. Árban ugyan a 180x200-as matrac nem sokkal drágább mint a 160x200-as, de egy matrachoz ágykeret is szükséges, ahol ezek az árak már összeadódnak ugye. A szintén plusz 20cm kecsegtetőnek tűnhet, de nem igazán használnánk ki. Ideális méretnek a 160x200 matrac méretet tartják, ekkora területen már kényelmesen elfér két személy. Így aztán mi is úgy döntöttünk, hogy felesleges lenne a hatalmas uszály a hálószobánkba. Arról nem is beszélve, hogy egy kisebb fajta szobánál az ágy körüli takarítást nagyon megnehezítené, az, hogy nem lehet normálisan körbejárni az ágyat.

Összegezve tehát, ha választhatunk a három méret közül, vegyük azt figyelembe, hogy két szeméy esetén, ideális területhasználatnál a 160x200 matrac méret felülete már kényelmes helyet biztosít a pihentető alváshoz. Árban nem sokkal drágább mint kistestvére, a 140x200-as matrac viszont legalább annyival olcsóbb a nagy testvérénél 180x200, amit viszont területként nem használunk ki.

Ezek után döntse el mindenki maga, hogy mit szeretne, esténként kényelmesen elfeküdni, netán egymás nyakába lihegve aludni, esetleg elveszni az ágy valamely sarkában.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonmelege.blog.hu/api/trackback/id/tr68576162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása