Teremtse meg az ideális otthoni környezetet, böngésszen cikkeink között!

Hogyan rendezzük be az erekélyt?

2018/01/08. -

Közeledik a tavasz, érdemes előre eltervezni, hogyan is nézzen ki az erkélyünk, hogy az ott eltöltött idő minden egyes percét élvezzük.A szabadban tartózkodni minden esetben energiával tölt fel, harmonizál és az egészségünkre is pozitív hatással van. Ajánlott úgy kialakítani a rendelkezésre álló teret, hogy pihenésünk nagyon kellemes és zavartalan legyen.

Az erkélyt és a teraszt nem érdemes elhanyagolni, hiszen ahogy beköszönt a jó idő, a reggeli kávézástól kezdve az esti beszélgetéseken át elmondható, hogy a legtöbb időt itt töltjük.Legyen szó akár kicsi vagy nagy erkélyről, mind a két típusból ki lehet hozni a maximumot.

Íme néhány tipp az erkély berendezésére!

 

erkely.jpeg

 

 

 

 

Mindenképpen gondoskodjunk arról, hogy ha nincs tető felette, akkor legyen. Így az esős idő sem zavarhat be minket a friss levegőről és a kint tárolt dolgaink se fognak elázni.

Egészen kis költségvetésből is lehet nagyon egyedi, otthonos erkélyt teremteni. Különböző lámpások és lámpafüzérek gondoskodnak a különleges hangulat megteremtéséről. Ide tartoznak még a szolár lámpák, mécsesek is.

Növényt az erkélyre!

Ne feledkezzünk meg a növényekről sem: amellett, hogy rendkívül mutatósak, igazoltan jótékony hatással vannak az emberi szervezetre. Tehetjük őket kaspóban a padlóra, sarokba, de ha kicsi a hely akkor falra szerelt virágtartóba.Izgalmassá tehetjük régebbi bútorainkat, ha átfestjük őket vidámabb színűre. A falnak is megálmodhatunk egy sajátos színvilágot.

Erkélybútorok

Hely szűke miatt jobb megoldásnak bizonyul, ha a székek összecsukhatóak az asztal pedig kinyitható. Egyre elterjedtebb, hogy szőnyeget is tesznek az erkélyekre, ami érthető, hiszen sokkal otthonosabb érzeted ad. Szőnyeg helyett választhatunk műpázsitot vagy kavicsokat is.Ha szeretnénk ülőbútort a teraszra, lehetőleg kisebb méretűt vegyünk, ami tárolóként is funkcionál: ebbe elhelyezhetjük a szebbnél szebb díszpárnákat, pokrócokat, amik a hűvösebb estéken is jól jönnek majd.

Tehát, ha átalakításra adjuk a fejünket, nyugodtan engedjük szabadon a fantáziánkat és legyünk kreatívak.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonmelege.blog.hu/api/trackback/id/tr8813551877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása