Teremtse meg az ideális otthoni környezetet, böngésszen cikkeink között!

Mit tegyél a szép teraszért?

2017/10/11. -

Ahhoz, hogy igazán jól tudjuk érezni magunkat, frissek, fittek és erőteljesek legyünk fontos, hogy megfelelő környezetben élhessünk. Ezért gondoskodnunk kell az otthonunkról is. A lakásunk berendezése mellett nem feledkezhetünk meg az udvarunkról, a kertünkről és a teraszunkról sem. Ebben a bejegyzésünkben a gyönyörű szép terasz kialakításához adunk néhány tippet.

terasz.jpg

Hogyan is kezdd el?

Először is a mérd fel a területet, az alapanyagok megvásárlása előtt ugyanis pontosan kell tudnod azt, hogy mekkora területet szeretnél teraszként használni. Ha ezzel megvagy, akkor foglalkozhatsz az alapanyagokkal is.

Amire mindenképpen szükséged lesz, az a padló burkoló anyag. A kiválasztásnál egyik fontos szempont a vízálló alapanyag, hiszen elkerülhetetlen az, hogy a teraszra csapadék hulljon. A nedvesség által okozott károkat mindenképpen el kell kerülni. A vízálló padló burkolóknak két fő típusa van. Az egyik valamilyen trópusi fa, míg a másik pedig az úgynevezett wpc. Igaz, hogy a fa burkolók a természetes alapanyagok közé tartoznak, de körültekintő gondoskodást és felületkezelést is igényelnek. Míg a wpc egyszerűen karban tartható és a használat ideje alatt is megőrzi a színét.

Most, hogy már tudod, hogy milyen teraszburkolót érdemes vásárolnod, jöhet a következő fontos lépés a burkoló anyagok lerakása. Ez bizony összetett feladat, hiszen elő kell készíteni a talajt, megfelelő méretű burkolólapokra van szükség és fúrókról, kötőelemekről sem szabad megfeledkezned. Szóval a legjobban akkor jársz, ha a szakembereket hívsz és velük végezteted el a terasz burkolást.

Ha ezzel megvagy, akkor a gondolj a szép kerítésre is. Fontos, hogy elhatárold a kedvenc kis háziállatokat ha pedig emeleten laktok, akkor vedd figyelembe a biztonságot is. Ha ezzel is elkészültetek, akkor pedig jöhetnek a kerti bútorok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonmelege.blog.hu/api/trackback/id/tr9312954343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása