Teremtse meg az ideális otthoni környezetet, böngésszen cikkeink között!

Mit tehetünk a stressz és a rendszeres fáradtság ellen?

2018/10/01. -

A stresszes hétköznapoknak köszönhetően rengetegen küzdenek alvásproblémákkal, ami miatt fáradtabb lesz az ember a mindennapok során. A rendszeres fáradtságérzet sok mindennek a tünete lehet, de ha a stressz és a kialvatlanság okozza, akkor léteznek olyan házi praktikák, amelyek által orvosolható.

A kialvatlanság és a stressz nagyban hozzájárul ahhoz, ha minden nap fáradtak vagyunk.

Első és legfontosabb lépés, hogy próbáljuk meg elengedni a stresszt. Persze ezt könnyebb mondani, mint véghez is vinni, de törekednünk kell rá, hiszen az állandó stresszhelyzet ráhatással van az egészségi állapotunkra. Rengeteg betegség kialakulásáért felelős. Gondolkodjunk el rajta, hogy melyek lehetnek azok a tevékenységek, amik ellazítanak, például egy kiadós masszázs, jóga vagy egy izgalmas film, ami szintén elterelheti a gondolatainkat. Ha nincs ilyen, akkor közelítsük meg tudományosan bizonyított oldalról. Kutatók igazolták, hogy a növények csökkentik a stresszt és relaxálnak, tehát javasolt beszerezni néhány cserepes növényt a környezetünkbe. A kiadós séták szintén fokozzák a szervezet endorfin termelését, amelyek csökkentik a stresszhormonokat. A legjobb gyógyszer pedig a nevetés, nézzünk poénos videókat, vagy vicces oldalakat, esetleg menjünk el egy olyan rendezvényre, ahol humoristák lépnek fel.

Mit okozhat a D-vitamin hiánya?

A szomorkás hangulatot, fáradságot a D-vitamin hiánya is kiválthatja, éppen ezért minden nap javasolt legalább egy fél órát eltölteni a ragyogó napsütésben, a téli, szürke napokon pedig tabletta formájában pótolni a D-vitamint. Tudósok azt is bizonyították, hogy a szülés utáni depresszió azért alakul ki a legtöbb édesanyánál, mert a magzat megcsapolja az anya szervezetéből a D-vitamin mennyiséget, amit a várandós kismama pedig elfelejt pótolni.

Igyekezzünk kevesebb koffeines italt fogyasztani, hiszen egy kis adag még nem befolyásolja negatívan szervezetünket, és kellően felpörget, de a túlzott mennyiség által gyengébb lesz a várt hatás.

Fontos az egészséges táplálkozás és a rendszeres mozgás!

Ha lehetőség van rá délutánonként szundítsunk egy 20-30 percet, mivel ez is élénkebbé tesz minket. A fejlettebb munkahelyeken már vannak például alvásszobák, ahol relaxálhatnak kicsit az alkalmazottak, hogy ezután még hatékonyabban teljesítsenek munkájuk során, ilyen például a Google is.

Természetesen mindehhez javasolt tudatosan táplálkozni, és minél egészségesebben étkezni, valamint rendszeresen edzeni, mert a mozgás elengedhetetlen része a kiegyensúlyozott életnek!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonmelege.blog.hu/api/trackback/id/tr3314274453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása