Teremtse meg az ideális otthoni környezetet, böngésszen cikkeink között!

Hasznos információk a nemzetközi szállítmányozással kapcsolatosan

2021/06/28. -

A mai világban az egyre növekvő igények miatt, szinte már elképzelhetetlen az élet nemzetközi és belföldi szállítmányozás nélkül. A nemzetközi fuvarozás megszervezésével foglalkozó cégek fő feladata, hogy a rakományt a lehető leggyorsabb módon, legköltséghatékonyabban és a legbiztonságosabban juttassák el a kijelölt célállomásra és mindezt a megadott időben. Tehát az egésznek a megszervezése összetett feladat, nagy szakértelmet igényel, az érintett személyzetnek ismerniük kell a legújabb közlekedési és logisztikai útvonalakat.A speditőr csapatnak a fuvarjogot is ismerniük kell, hiszen ezek is kellenek a lehető legjobb döntés meghozatalához és a legideálisabb fuvar megtervezéséhez. A szállítmányozási útvonalakat gyakran váltogatni szükséges, ezért is mondható az egész logisztikai folyamat sokrétűnek.

Az áruk szállításának a megszervezése összetett feladat.

Milyen szállítási formák vannak?

A közúti szállítmányozás akkor lehet a legjobb megoldás, ha kisebb mennyiségű rakományról van szó, amit rövid távon kell elszállítani, vagy ha nem lehet megoldani a vasúttal történő kedvezőbb szállítást. A vasúti szállítmányozás tehát a szállítási formák legolcsóbb típusa, ami egyben biztonságos is, hiszen a közúton több baleset történik meg. A vasúti szállítás nagyobb mennyiségű rakományt is elbír, ráadásul környezetbarátabb a közútival szemben. A tengeri szállítmányozás költségei szintén kedvezőek és hatalmas mennyiségű rakomány mozgatását teszi lehetővé, hátránya, hogy hosszadalmas, sokszor hónapokig kell várni arra, hogy a kívánt dolgok megérkezzenek.A légi szállítmányozás a legdrágább mind közül, akkor célszerű választani, ha a rakománynak minél előbb meg kell érkeznie, mondjuk egy-két nap alatt. 

Az említett szállítási módokat kombinálni is szokták, lényegében, ha nem csupán közúton történik a fuvarozás, akkor mindegyik másikat is nevezhetjük kombináltnak. Példával élve, ha egy hajó megérkezik a kikötőbe, onnan még tovább kell valamilyen módon szállítani az árut, így valamilyen szállítási módnak szóba kell még jönnie.

A TIR az a nemzetközi közúti árufuvarozási egyezmény, ami a vámeljárások egységesítésére szolgál, hazánkban a Nemzetközi Közúti Árufuvarozók egyesülete adja ki, vámokmányként szolgál, így nem szükséges vámbiztosíték. Érvényességi időn belül viszont meg kell kezdeni az áru továbbítását.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonmelege.blog.hu/api/trackback/id/tr5516606930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása