Teremtse meg az ideális otthoni környezetet, böngésszen cikkeink között!

Készítsünk ízletes kocsonyát

2017/03/14. -

A karácsony és a két ünnep közötti időszak egyik legjellegzetesebb fogása a kocsonya. Azonban így a tavasz közeledtével sem kell lemondanunk ezen ínycsiklandozó finomságról, ugyanis az éjjeli fagyközeli hőmérsékletek még nagyban hozzájárulnak a kocsonya könnyű dermedéséhez.

kocsonya.jpg

A kocsonya nagyszüleink egyik kedvenc vacsorája. Ízletes puha no és persze önmagában fogyasztva is laktató, a nagymama pedig azért is szerette, mert egyszerűen elkészíthető.

Lássuk, akkor hogyan is készíthető el a hagyományos kocsonya?

Egyszerű hiszen csak néhány hozzávalóra van szükség. A legfontosabb természetesen a disznó hús, és bőr. Emlékezz csak vissza a gyerekkorodra, biztosan eszedbe jut, hogy a nagyanyád a kocsonya elkészítéséhez a disznó fülét, a körmét, a nyelvét, bőrt és egy kis színhúst használt. A sertés hús és bőr zsírtartalma biztosítja a kiadós, tartalmas, laktató vacsorát. Ezen kívül, vízre van még mindenképpen szükség, azért hogy ezek a finom húsféleségek jó puhára tudjanak főni. A vizet persze fűszerezheted kiválóan ízesíthető néhány leves zöldséggel például fehér és sárgarépával is.

Készülj fel, hiszen a kocsonya nem fog egyik percről a másikra elkészülni. Több órán keresztül lesz a gázon az étel. Nyugodt lehetsz, hiszen ez alatt az idő alatt csupán egyetlen dolgod lesz. A forró vízről kell leszedned a szürkés habot. A kocsonya akkor lesz kész, ha a bőr és húsdarabok teljesen megpuhultak. Ezt egy kés szúrással is ellenőrizheted és ha elég puha, akkor kiszedheted a csontokat és egy mély tányérba rakhatod a hús és bőrdarabokat, végül pedig a tele tányérokat jó hideg helyre tedd, és várd meg amíg megdermed bennük az étel.

Ha nem szereted, vagy talán már unod a disznóhúst, akkor elkészítheted a kocsonyát a jó öreg tanyasi tyúkból, vagy kakasból is. Recept ugyanez. Ha pedig a közértben megláttad és megkívántad az aszpikos felvágottat és szeretnéd egyedül elkészíteni, akkor kizárólag a zöldségeket főzd meg. A puha és meleg hozzávalókat végül rakd egy őzgerinc formába ebből a formából könnyen eltávolíthatod majd egyszerűen fel is szeletelheted a zöldséges kocsonyádat.

Nincs más hátra mint egy kényelmes ülőgarnitúrára lekuporodni és átadni magunkat a kocsonya élvezetének.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonmelege.blog.hu/api/trackback/id/tr7012336379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása