Teremtse meg az ideális otthoni környezetet, böngésszen cikkeink között!

Megéri használt bútort vásárolni?

2023/07/17. -

Gondolkodtunk már azon, hogy használt bútorokat vásároljunk a saját otthonunkba? Sokan visszariadnak ettől az ötlettől, főleg mert kétségeik vannak a minőséggel és a higiéniai kérdésekkel kapcsolatban. De vajon érdemes-e belevágnunk a használt bútorok vásárlásába? Ha igen, hogyan járhatunk el úgy, hogy megérje?

Miért érdemes használt bútorokat vásárolni?

A használt bútorok, legyen szó egy egyszerű asztalról, esetleg antik bútorról, jellemzően sokkal olcsóbban beszerezhetőek, mint az új társaik. Ez lehetővé teszi, hogy több pénzt spóroljunk meg vagy minőségi bútorokat vásároljunk meg kedvező áron.

A használt bútorok vásárlása egyfajta újrahasznosítás, ami hozzájárul a környezetvédelemhez, hiszen kevesebb bútort kell legyártani, tehát nem szükséges jelentős mennyiségű erőforrást felhasználni, ráadásul hulladékból sem lesz annyi. A használt bútorok gyakran különlegesek és karakteresek, a régi vintage vagy antik bútorok hozzáadhatnak egyedi stílust és hangulatot az otthonunkhoz

A használt bútoroknak lehetnek rejtett hibái..

Mire figyeljünk használt bútor, berendezés vásárlásakor?

A használt bútorok vásárlása azonban nem megy kockázatok nélkül, éppen ezért van néhány fontos szempont, amit mindenképp figyelembe kell venni. Mindig ellenőrizzük a bútorok állapotát, figyeljünk a karcolásokra, repedésekre, törésekre vagy más látható hibákra. Egy jó minőségű, jól karbantartott használt bútor még évekig kiszolgálhat minket.

Próbáljuk ki a bútort, mielőtt megvásárolnánk. Üljünk le egy használt székre vagy kanapéra, hogy meggyőződjünk a megfelelő kényelemről. Mérjük le a bútor hosszát, szélességét és magasságát, ezáltal fény derül arra is, hogy illeszkedik-e arra a helyre, ahová szántuk. A használt bútorok esetében lényeges ellenőrizni a szagokat is, például a dohányfüstöt nem igazán lehet eltávolítani egy bútorból.  

A textillel bevont bútorokat okvetlen tisztíttassuk ki szakemberrel, még akkor is, ha makulátlannak tűnik, így biztosíthatjuk az ideális higiéniai normákat. 

Milyen használt bútort, berendezést érdemes vásárolnunk?

A jó használt bútor tipikusan az, amely összhangban van az otthonunk stílusával, jól karbantartott és megfelelő ár-érték arányt képvisel. Egy jól megválasztott antik bútor, mint például egy szép fából készült étkezőasztal vagy egy vintage komód, esetleg egy bontott cserépkályha anyagból készült modernebb változat jelentősen feldobhatja az otthonunkat. De a mindennapi használatra szánt bútorok, mint a könyvespolcok vagy az íróasztalok is remek választásnak bizonyulhatnak, ha megfelelő állapotban vannak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonmelege.blog.hu/api/trackback/id/tr1918168783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása